Bengels

3de kleuter

Als eerste en jongste ban hebben we onze Bengels. Onze jongste groep binnen de KSA is welkom elke 2de zaterdag van de maand. Jongens van het 3de kleuter kunnen zo eens proeven van hoe het voelt om een echte KSA'er te zijn en ook het jeugdbewegingsleven te verkennen. Vandaar ook de verrekijker in hun logo. Deze jongste vrienden worden begeleidt door de meest ervaren leiding die elke maand voor hen een mega spel maken die ze niet rap zullen vergeten. In hun eerste jaar gaan ze nog niet op weekend of op kamp.

Kabouters

1ste leerjaar

De jongste leden van onze beweging noemen we de Kabouters. KSA betekent voor hen spelen, spelen en nog eens spelen. Ze kunnen zich op elke activiteit verwonderen over de nieuwe ervaringen die ze opdoen. Hun levendige fantasie zorgt ervoor dat ze op reis kunnen naar eender waar, met eender wie, om eender welk probleem op te lossen. Leiders zijn tijdens deze reizen hun troost en toeverlaat.

Kroebels

2de leerjaar

De leden die in het tweede leerjaar zitten zijn Kroebels. Nog steeds kinds maar weten toch al hoe het er aan toegaat in de KSA. De ontdekkingen die ze elke zaterdag doen zijn dan ook goed voor een week praatvoer.

Pagadders

3de leerjaar

De Pagadders zijn niet langer de jongste leden van KSJ-KSA-VKSJ. Het is een enthousiaste bende die geregeld al echt samen kan spelen. De spelletjes worden al wat complexer. Lang stilzitten is niet aan hen besteed, in onze jeugdbeweging kunnen ze bewegen en willen vanalles uitproberen wat thuis niet kan.

Piepers

4de leerjaar

De Piepers zitten halfweg hun carriere op de lagere school. Ze zijn enthousiast en pogen af en toe al eens een leider te misleiden tijdens een spel. Creatief en innovatief zijn dan ook hun sleutelwoorden.

Jongknapen 1

5de leerjaar

De Jongknapen vinden in KSA vooral actie en spanning. Ze mogen zelf al eens het initiatief nemen om de activiteiten wat op te vullen, al houdt de leiding wel steeds een oogje in het zeil. Ze zijn de waaghalzen van onze beweging, die graag in competitie treden met elkaar. In de jeugdbeweging mogen ze echt bij de groep te horen en nieuwe vrienden leren kennen.

Jongknapen 2

6de leerjaar

De Jongknapen vinden in KSA vooral actie en spanning. Ze mogen zelf al eens het initiatief nemen om de activiteiten wat op te vullen, al houdt de leiding wel steeds een oogje in het zeil. Ze zijn de waaghalzen van onze beweging, die graag in competitie treden met elkaar. In de jeugdbeweging mogen ze echt bij de groep te horen en nieuwe vrienden leren kennen.

Knapen

1ste en 2de middelbaar

De leden van 12 tot 14 jaar heten in KSA de Knapen. Ze zijn stilaan 'groot' geworden en mogen de echte wereld gaan verkennen. Ze gebruiken de vrijheid die ze genieten als pubers om op avontuur te trekken. Ook in KSA kunnen ze met vanalles gaan experimenteren. Deze groep avonturiers is al redelijk zelfstandig geworden in al wat ze doen. Aangezien Knapen volop zichzelf aan het ontdekken zijn, leidt dit geregeld eens tot kleine crisissen waar de leider als moderator nodig is. De activiteiten worden al heel wat avontuurlijker en de vriendengroep heel wat hechter.

Jonghernieuwers

3de en 4de middelbaar

KSA wordt voor de Jonghernieuwers een ontmoetingsplaats met vrienden. Ze zullen soms willen stilzitten om wat gezellig te babbelen, maar trekken er even graag eens samen op uit om de meest uiteenlopende stunten te beleven. De leiders zetten activiteiten op die een uitdaging vormen voor de leden en hen uitnodigen om samen te werken om hun doel te bereiken. Hierbij wordt al heel wat verantwoordelijkheid doorgespeeld naar de leden zelf en mag de groep geregeld zelf een en ander organiseren. In KSA mogen ze zichzelf zijn, los van de doordeweekse verplichtingen en verwachtingen.

Hernieuwers

5de en 6de middelbaar

Eens men 16 is geworden in KSA maken de meeste de grote stap naar leiding. Tegelijkertijd kan je ook Hernieuwer worden. Deze groep heeft elke maand een activiteit, gaat op weekend en organiseert ook onze Non Stop fuif. Met de opbrengst van de fuif helpen ze de KSA en gaan er mee op buitenlandse reis.